Podzimní zprávy od berušek

Zveřejněno: 17. 10. 2017, zapsal: Olga Křížová, přečteno: 2286x

První dva měsíce byly pro nás všechny především o zvykání si na vše nové. Děti to zvládly překvapivě lehce, přišlo sice pár slziček stesku po domově, ty se nám ale podařilo brzy zahnat a vykouzlit opět úsměv na tváři. Není se vůbec čemu divit, že se smutek občas objeví, vždyť všude dobře, ale doma s mamkou a taťkou nejlépe. A začátky jsou těžké pro obě strany. :)

Hodně si hrajeme, tvoříme, učíme se nové básničky a písničky, chodíme na vycházky, kde sbíráme přírodniny a stavíme různé příbytky broučkům, učíme se školková pravidla a vhodné užívání kouzelných slovíček.

Snažíme se také dávat dětem prostor ve všech oblastech - pilujeme tak například samostatné oblékání, tedy spíše dopilováváme, protože děti jsou moc šikovné a převážná většina se oblékne sama, pouze s drobnou dopomocí. Otáčíme si sami i rukávy a nohavice a je to mnohdy velká legrace. :)

V jídelně jsou děti zcela samostatné, najíst se lžící a naklopit si misku s polévkou byla naprostá samozřejmost, kterou si donesly již z domova. Děti nejsou vybíravé a není výjimkou, že prázdné talíře jsou odměněny nášupem. :)

Těšíme se na další nové zážitky s našimi šikovníčky. A brzy se ozveme s novými zprávami z naší třídy.