Besídka a vánoční nadílka u Berušek

Zveřejněno: 20. 12. 2017, zapsal: Olga Křížová, přečteno: 1884x

Ve čtvrtek 14.12. odpoledne se dveře naší třídy otevřely nejen dětem, ale především jejich rodinným příslušníkům, kteří byli pozvaní na besídku svých ratolestí.

Místa k sezení byla zcela zaplněna natěšenými diváky. Děti začaly ukázkou každodenních rituálů. Další částí bylo překvapení v podobě vánočního stromečku a velkého dárku pod ním. Jelikož jsme hodně zvědaví, nedalo nám to a tak jsme se rozhodli podívat se, co se v dárku skrývá. Naštěstí tam nebyl bubák, jak hádal Honzík, ale skrývaly se tam různé věci, které nás provázely 1. pololetím ve školce.

Představili jsme tak divákům písničky, básničky a tanečky, které jsme se naučili. Zahráli jsme si s padákem a na závěr pozvali rodiče, abychom se společně naučili hru Hoki koki.

Po náročném výkonu přišel čas na odpočinek v podobě ochutnávky vánočního cukroví, za které patří maminkám velký dík - mlsáme ještě teď.:) Stejně tak paní Teslíkové, za dárečky pro děti pod stromeček - holčičky dostaly panenky a kluci auťáky a radost byla ohromná. Děti si k němu mohly nabídnout čaj nebo mléko, rodiče zase čerstvě namletou překapávanou kávu. :)

Po občerstvení měly děti možnost pochlubit se oblíbenými hračkami a rodiče zároveň chvilku na popovídání. Jedna velká akce za námi a my se už nemohli dočkat příchodu školkového Ježíska.

Ten přišel v pondělí po svačině. Napjatá atmosféra by se dala krájet. Až jsme konečně zaslechli zvuk Ježíškova zvonečku. Ani okno za sebou nezavřel, ale na nadílku naštěěstí nezapomněl.

Pod stromečkem nás čekalo mnoho krásných her a hraček a tak se těšíme na každý den, až si s nimi pohrajeme a zjistíme, co všechno, že nám vlastně ten Ježíšek nadělil.

Děkujeme všem rodičům za úžasnou spolupráci, které si velmi opravdu vážíme.

Přejeme všem krásné a klidné Vánoce a do Nového roku štěstí a hlavně zdraví.