Jarní hrátky u předškoláků

Zveřejněno: 10. 5. 2018, zapsal: Olga Křížová, přečteno: 1508x

Děti poznávaly kouzlo jarního období. Do třídy přišel skřítek Kapička. Skřítek je provázel na mnoho cestách. Děti s ním pozorovaly barvy v přírodě, seznamovaly se, se světem rostlin, sázely zrníčka obilí a zkoumaly jeho růst.

S pomocí skřítka Kapičky se děti připravovaly na velikonoční svátky, kdy malovaly vajíčka, zdobily papírové kraslice a seznámily se i s tradicemi Velikonoc.

Přes Kapičku jsme všichni putovali až do moře, kdy se děti prožitkovým učením ocitly v moři, v mracích, v louži, rybníku i v řece. Navštívili jsme zvířátka na statku, jejich mláďata. Vyráběli jsme zvířátkům domečky stloukáním prkének a v lese pak dozdobili přírodninami.

Pozorovali jsme hmyzí říši, jak se probudila na jaře na louce, na poli v trávě i ve vzduchu. Postupným seznamováním se s jarní přírodou si děti utvářely kladný vztah k přírodě.

Oslavili jsme Den Země, kdy jsme s dětmi hráli ekologicky zaměřené hry. Se sokolíkem Pepíkem jsme si protáhli všechny svaly a rozvíjeli fyzickou zdatnost. A také jsme si společně s dětmi užili čarodějnický rej.