Rozloučení s předškoláky

Zveřejněno: 19. 6. 2018, zapsal: Olga Křížová, přečteno: 1462x

Na slavnost se těšili všichni - děti, rodiče a paní učitelky. Přivítali jsme se s rodiči a pak se vrhli na zpívání, které bylo doprovázeno pohybem. Nezapomněli jsme ani na hudební nástroje, na které děti hrály.

Své místo měly i básničky. Pásmo jsme zakončili rozlučovací písničkou: Školka se s Vámi loučí. Potom následovalo pasování na školáky. Paní uč. Petra Stránská děti pasovala, budoucí paní uč. z 1. třídy Katka Culková dětem předávala šerpy a paní uč. Anna Malečková dětem předávala odměny. Pomáhaly paní uč. Černá a paní asistentka Petra Neckářová. Vystoupení se všem moc líbilo.

Po něm jsme se přesunuli ven, kde slavnost pokračovala. Upekli jsme si vuřty a zazpívali s paní učitelkou Katkou Culkovou, která hrála na kytaru. Když odešli všichni rodiče domů, mohli jsme se vrhnout na bojovou hru: Na čekanou. Po ní následovala druhá večeře a hraní si dětí před spaním.

Děti usínaly při pohádce a spaly až do rána. Nikdo neplakal ani se nesháněl po tatínkovi či mamince.

Druhý den jsme byli v rokycanském bazéně na poslední lekci předplavecké výuky. Děti zvládly vše, co měly a dostaly Mokré vysvědčení. Sladkou tečkou bylo nanukové ochlazení na koupališti. Všichni jsme si zakončení roku moc užili.