Předškoláci u páťáků 2019

Zveřejněno: 17. 3. 2019, zapsal: Hana Křejdlová, přečteno: 1294x

Zápis do první třídy a první školní rok v základní škole je velkou změnou pro malé žáčky, kteří dosud navštěvovali mateřskou školu.  Naši předškoláci se velice pečlivě na tuto změnu připravují a se základní školou a jejím chodem se seznamují již teď. Od února každé úterý je po obědě navštěvují páťáci a místo paní učitelek jim čtou pohádku před spaním. Je to docela zábava  pro obě strany.

V těchto dvou týdnech nás navštívili i ve škole. Nejprve si vyzkoušeli, jaké to je cvičit ve školní tělocvičně. Zasoutěžili si opět společně s páťáky. Běhali štafetu, plnili různé úkoly, nakonec  si zahráli  míčovou hru ,,Na jelena“ Všichni se s chutí do soutěžení zapojili a podle rozzářených očí bylo vidět, že se jim cvičení líbilo.

Druhý týden si sami vyzkoušeli, jak se sedí v lavicích. Nejprve jsme si povídali společně v kruhu na koberci, zahráli si různé hry a nakonec si všichni zkusili, jak se sedí a pracuje ve ,, školních lavicích“.  Pravda, lavice páťáků byly sice trochu větší, ale to vůbec nevadilo. Děti se pustily s chutí do práce . Vybarvovaly, malovaly… Vyučovací hodina utekla tak rychle, až nás to mrzelo. Nedalo se ale nic dělat, museli jsme se rozloučit. Děti si odnášely své pracovní listy i nějakou tu sladkost jako památku na tento den. Všichni se těšíme se, že se v dubnu při zápisu do základní školy zase setkáme.