Vánoční tvoření u páťáků

Zveřejněno: 12. 12. 2019, zapsal: Jana Šopejstalová, přečteno: 1023x

 Vánoční dílny u páťáků si děti užily. A také nám o tom napsaly zprávy:

Otík: Včera byly bezvadné dílny. Ráno jsme pekli perníky. Moc se nám povedly. Potom jsem dělal jednohubky s Filipem a s Tomášem. Měli jsme goudu, vysočinu a trochu pálivou klobásu. Myslím si, že jsme je měli nejlepší. Chutnaly skvěle. Když jsme je měli hotové, tak jsme si udělali svícen. Trval tak tři minuty a vypadal dobře. Potom jsme se s perníky, svícnem a jednohubkami vyfotili. A dneska jsme si perníčky dozdobili.

Lucka: O vánočních dílnách jsme nejdřív zdobili stromeček barevnými papírky a ozdobičkami. To bylo první hodinu. Přišla i Kačky babička, která nám se zdobením pomáhala. Druhou hodinu jsme šli péct perníčky do školní družiny. Vykrajovali jsme perníkové holčičky, stromečky a ozdoby. Když jsme přišli do třídy, všimli jsme si, že nám kluci stromek dozdobili řetězy z papíru. Pak jsme šli nakupovat. Koupili jsme máslo, Lučinu, Vysočinu, sýr, víno a kyselé okurky nám dal Kuba. Naše jednohubky nám sice trvalo udělat hrozně času, ale stálo to za to. Nakonec jsme si udělali svícen a šli jsme domů. Dneska jsme si ozdobili perníky. Včerejší den se nám vydařil.

Kačka: O vánočních dílnách jsem se velmi bavila. První hodinu jsme zdobili stromeček a přišla se na nás podívat moje babi, která nám pomohla se zdobením. Potom jsme šli do družiny péct perníčky. Druhou hodinu jsme šli do krámu a potom jsme z koupených věci dělali chuťovky. Dan s Matějem a Kubou dělali bramborový salát. Když jsme to doaranžovali, začali jsme si chuťovky a bramborový salát vyměňovat a každý od každého jsme něco ochutnali. Všechny věci byly moc dobré.