Vánoční vyrábění v 1. a 2. třídě

Zveřejněno: 15. 12. 2019, zapsal: Hana Křejdlová, přečteno: 1037x

Vánoční vyrábění u prvňáků a druháků

V pátek 13. 12. si užívali vánoční vyrábění prvňáci a druháci. Samozřejmě byli zváni i rodiče, aby si "zavyráběli" se svými ratolestmi. A účast byla vynikající. S prvňáčky se vánočního vyrábění zúčastnili téměř všichni rodiče. Byla to pro ně první školní akce s rodiči. U druháčků byla účast rodičů také výborná.

Během dopoledního vyrábění se střídaly činnosti v obou třídách. Hned ráno vyráběli prvňáci andílky z keramiky pod vedením  lektorek Martiny Skočilové a Lucie Skořené z Centra volného času MOZAIKA Rokycany. Bylo to pro nás zase něco úplně nového. Všichni se dali do práce s nadšením. Obě paní lektorky byly velice příjemné, dětem a rodičům vše trpělivě vysvětlily, ochotně pomohly. Každý si vyrobil svého andílka podle svého vlastního vkusu. Na závěr ještě dozdobit a odevzdat k vypálení v peci. Druháci zatím vyráběli svícny z jablíček a vánoční drobnosti, zpívali vánoční koledy.

Keramické tvoření pak pokračovalo u druháků, kteří si keramické tvoření také užívali. Prvňáci ale nezaháleli a spolu s rodiči si vyrobili vánoční svícen z jablka a vánoční přání pro své nejbližší. Někomu stačilo jedno, někdo byl akční a vyrobil přání více. Nakonec jsme si zazpívali i vánoční  koledy.

Vánoční dopoledne velice rychle uteklo. Všichni si ho užili. Některým se ani nechtělo domů. Pro nás ale předvánoční čas pokračuje i tento týden. Již v úterý nás ve škole navštíví naši kamarádi předškoláci…. Ale o tom zase až příště. :)