Informace k zahájení školního roku 2020/2021

Zveřejněno: 26. 8. 2020, zapsal: Iveta Vodičková, přečteno: 961x

Vážení rodiče, milí žáci,

věřím, že jste si užili krásné prázdniny a na společné setkání na začátku školního roku se těšíte tak, jako my ve škole.

Jsme rádi, že se můžeme 1. září setkat ve třídách tak, jak jsme zvyklí.

Přesto se může, vzhledem k situaci s epidemií COVID 19, stát, že aktuální stav v našem regionu ovlivní i fungování naší školy.

Pokud nebudou zavedena žádná plošná opatření, řídíme se tzv. semaforem, který připravilo ministerstvo zdravotnictví:

Stupně pohotovosti COVID-19

Pokud náš region zůstane v bílé barvě (nulové nebo minimální riziko nákazy) – bude provoz školy probíhat v běžném režimu za dodržování zvýšené hygieny (úklid, osobní hygiena).

Osoby s příznaky infekčních onemocnění mají zakázán pobyt ve škole, výjimkou jsou žáci s neinfekčním chronickým onemocněním, kteří mají potvrzení od lékaře (např. alergici).

Při zhoršení epidemiologické situace – zelená až žlutá barva semaforu škola zavede další preventivní opatření:

-          omezení pohybu dalších osob v budově školy

-          omezení mimoškolních akcí

-          omezení provozu zájmových kroužků…

Pro případ červené barvy semaforu předpokládá MŠMT přechodné uzavření škol a převedení žáků na povinné distanční vzdělávání. Tato situace může nastat i v případě, kdy se ve škole objeví potvrzený případ onemocnění COVID -19. O rozsahu karantény a uzavření provozu v takovém případě rozhoduje krajská hygienická stanice podle toho, kolik žáků nebo zaměstnanců by bylo v rizikovém kontaktu.

V případě přechodu na distanční vzdělávání (části nebo celé třídy, případně celé školy)  budeme,  stejně jako na jaře 2020, využívat kombinaci online výuky a samostatné práce žáků.

Pro rodiče jsme na první zářijový týden připravili mimořádné třídní schůzky (konkrétní den a čas vám sdělí třídní učitelky vašeho dítěte), na kterých vás podrobně seznámíme s podmínkami a průběhem případné distanční výuky.

Důležitou změnu přináší schválená novela školského zákona – podle ní bude od nového školního roku distanční výuka pro žáky povinná (pro omlouvání případné nepřítomnosti platí běžná pravidla stanovená školním řádem).  Kromě standartní podpory bude opět možné zapůjčení potřebné techniky (tablet, notebook).

Všechny potřebné informace dostanou žáci v prvních školních dnech, rodiče na společné třídní schůzce.

Těšíme se na společné setkání

Za všechny zaměstnance školy

Mgr. Iveta Vodičková