MŠ- Děti pracuji doma i ve školce

Zveřejněno: 25. 4. 2021, zapsal: Květuše Hrnčířová, přečteno: 1326x

 

MŠ- Děti pracují doma i ve školce

Třída předškoláků si poslední dva týdny zahrála na zahradníky. Sázeli jsme semínka a pozorovali klíčky. Řeč byla převážně o jarních květinách, keřích a stromech, jež jsme  malovali. Slavili jsme Den Země, kdy jsme se dozvěděli co a jak třídíme, a jak můžeme pomáhat planetě.

Motýlci spojovali mláďátka s maminkou, tvořili veselá zvířátka. Také měli zvířátkové omalovánky a mohli si zazpívat veselou písničku o vlkovi. V dalším týdnu jsme si připomněli Den Země. A to obrázkem jarní procházka spojený s plněním úkolů. Děti si mohly vyrobit dalekohled z ruliček nebo ruličky použít jako květináčky. Vypracovaly si pracovní list na třídění a připomněly si šetření s vodou, a kde všude vodu potřebujeme. Děti si pomocí pracovních listů mohly střihat a počítat. Motýlci si zazpívali písničku Popeláři a Chválím tě Země má. Rovněž si posílali fotky zajímavých knížek.

Téma "Jarní probouzení" jsme s dětmi a rodiči v Beruškách absolvovali opět distančně a těší nás, že je to snad poslední téma, které takto probíhá. Naštěstí se brzy dveře naší školky otevřou pro všechny děti a budeme se moci těšit na společné hry a aktivity. Těší nás, že jste většinou s dětmi pravidelně pracovali a odesílali jste zpětnou vazbu. Velice si toho vážíme a díky tomu bylo období uzavření školky snesitelnější. Děkujeme a těšíme se na shledání.  

file icoMŠ-Děti z domova.zip