Veselé zoubky v první třídě

Zveřejněno: 2. 6. 2021, zapsal: Vladislava Peklová, přečteno: 532x

   Na naší škole je tradicí, že se prvňáčkové zapojují do preventivního programu „Veselé zoubky“, který připravuje dm drogerie markt s.r.o. Jeho cílem je pomoci dětem a jejich rodičům zorientovat se v oblasti prevence zubního kazu a správné péče o chrup dětí. Zubní kaz i dnes stále patří k celosvětově nejrozšířenějším infekčním onemocněním. Právě ve věku od 6-ti let si děti vytváří návyky, které si nesou do svého budoucího života.

   V preventivních hodinách se děti dozvěděly o stavbě zubu, roztřídily potraviny na ty, které jsou pro zoubky zdravé a na ty, které jim škodí. Připomněly si, jak správně postupovat při čištění zubů, proč je dobré chodit 2x do roka k zubaři, jak často měnit kartáček,...

   Prvňáčkové také zhlédli výukové DVD se zábavně-vzdělávacím filmem „Jak se dostat Hurvínkovi na zoubek“, správně společně zodpověděli  otázky, vyplnili pracovní listy a odměnou za jejich krásnou práci byl balíček, který obsahoval zubní pastu, zubní kartáček, žvýkačku bez cukru a přesýpací hodiny pro odměření minimálního času potřebného k důkladnému vyčištění chrupu.

Každý žák ještě dostal samolepku, kterou si mohl doma v koupelně nalepit, aby měl správný postup čištění zoubků stále před očima.