Den Země 2016

Zveřejněno: 27. 4. 2016, zapsal: Hana Křejdlová, přečteno: 2847x

V pondělí 25. 4. proběhl na naší škole u příležitosti Dne Země projektový den. Zúčastnili se ho žáci všech tříd.  Co bylo cílem projektového dne? Připomenout si význam ,,zdravé“ Země pro člověka. Všichni jsem si společně zopakovali, jak třídit odpad, jak se chovat v lese, jak šetřit životní prostředí. Ovšem jako hlavní téma jsme si zvolili péči a ochranu hmyzího prostředí. Vyprávěli jsme si např. o včelkách, o mravencích a jejich příbytcích, o jejich velkém významu pro člověka a vůbec pro životní prostředí. Zároveň jsme pustili i zajímavá videa, vypracovali pracovní listy a plnili i jiné úkoly.

Největší událostí ale byla výroba ,,Hmyzího domečku“. Pod  vedením Dana Opatrného si všechny třídy vyrobily domeček pro hmyz. Druháčci zpočátku pouze pozorovali, jak Dan domeček skládá dohromady, ale nakonec se sami dali do vyrábění. S nadšením šroubovali, přidržovali a někteří i zakracovali nožíky rákos, kterým pak vyplnili domečky. Práce je bavila a z výsledku byli nadšeni.

Bohužel, pro špatné počasí jsme se nedostali ven, abychom umístili domeček do lesa. Zatím čeká u nás ve třídě. Jakmile ale počasí dovolí, určitě se do lesa vydáme.