Ljubljana, Slovinsko

Zveřejněno: 28. 11. 2016, zapsal: Miluše Tichotová, přečteno: 2921x

V pátek 25. 11. 2016 odjeli žáci páté třídy - Filip Hašek, Gabča Aubrechtová a Terka Zieglerová spolu s paní učitelkou Janou Šopejstalovou v rámci mezinárodního projektu Erasmus+ "Talent - Education" do Ljubljany ve Slovinsku. Zde je několik citací ze zpráv, které nám posílá paní učitelka:

1. den "Ráno jsme hráli takovou bojovku - děti hledaly budovy podle fotek. Protože jsou tady nejmladší (další mladší děti jsou až třináctileté), tak měly největší úkol - musely se vždycky někoho zeptat, kde tu budovu najdou. Jsou úplně super - přestaly se stydět!"

2. den "...dneska jsme už pracovali ve škole na projektu... Práce na projektu zaujala víc Fildu, holky si zase užily dnešní podvečerní výlet na Grad. Zítra nás čeká výlet, tak se hrozně těšíme  - holky na Bled, Filda na anglický pokec."

3. den "... vyrazili jsme na skokanské můstky. Užili jsme si trenažér skoků. Na zlatou medaili to sice nestačí, ale pokořili jsme Plzeňáky. Pak jsme si dali tůru mezi horami a došli jsme do horské boudy na oběd. Pak jsme přejeli k jezeru Bled, prohlédli si hrad, dali si dortík a jelo se domů.

Děti jsou skvělé, můžeme na ně být pyšní. U Filipa nikdo nevěří, že se neučí ještě někde jinde, než ve škole. Komunikuje s dětmi i dospělými úplně plynule. Holky umí takovou tu školní angličtinu, ale na vysoké úrovni. V porovnání s 12 letými Slovinkami (ty byly s nám dnes na výletě) jsou o level výš. Jsou to šikulové, baví se pěkně a nechce se jim domů."