Třeťáci v Plzni

Zveřejněno: 8. 12. 2016, zapsal: Hana Křejdlová, přečteno: 1965x

Ve čtvrtek jsme se společně vydali na výlet do Muzea strašidel v Plzni. Protože jsme byli v Plzni brzy ráno, mohli jsme si v klidu projít vánoční trh na náměstí. Svezli jsme se na kolotoči, nakoupili suvenýry a upomínkové předměty pro sebe a své nejbližší. Moc se nám líbili oslíci, tam jsme byli snad nejdéle.

V 10 hodin jsme se dostavili do muzea. Zde na nás čekala paní průvodkyně se svými strašidly. Provedla nás celým muzeem, byli jsme i ve sklepeních. Seznámila nás s plzeňskými strašidly a pověstmi o nich. Její vyprávění bylo hodně zajímavé a někteří z nás poslouchali doslova s otevřenou pusou. Paní průvodkyně nám také vyprávěla pověst  O katovi a andělíčkovi. Doporučila nám, abychom se k andělíčkovi vypravili, pohladili ho a něco si přáli. Všichni jsme se po návštěvě muzea k andělíčkovi vydali  a hladili a hladili…. a přáli si a přáli si….. 

Samozřejmě jsme si nemohli nechat ujít návštěvu věže a rozhlédnout se po Plzni. To byl zážitek ! Vystoupali jsme po 300 schodech ! Výhled to byl ale nádherný . Děvčatům se prý trochu točila hlava, ale zvládla to a výhled na Plzeň si nakonec užila.

Všechno to rychle uteklo, přiblížilo se poledne a my měli hlad. Výlet jsme zakončili návštěvou McDonaldu, kde jsme se občerstvili.

Domů jsme se vrátili trochu unavení, ale všichni spokojení.