Den dětí u druháků

Zveřejněno: 3. 6. 2021, zapsal: Hana Křejdlová, přečteno: 1021x

Konečně jsem se dočkali! Den dětí – svátek všech dětí. Druháčci si ho náležitě užili. Hned ráno, po příchodu do školy, jsme vyběhli na školní hřiště a plnili zábavné disciplíny, při kterých jsme se i hodně nasmáli. Skákání v pytli vypadá lehce, ale někomu dalo velkou práci. Ani chůze na minichůdách nebyla bez problémů. Protože jsme ale šikulové, vše jsme zvládli bez problémů. Po úvodní sportovní hodině následovala hodina s panem Vodičkou na téma deskových her. Poznali jsme novou hru , která se nám moc líbila a určitě jsme ji nehráli naposled. V závěru jsme si vyzkoušeli  ještě i další zajímavé hry. Jakmile jsme se nasvačili, vyrazili jsme společně do lesa. Bylo moc hezky a proto jsme si vycházku pravdu užívali. Cestou jsme plnili různé úkoly – určování stromů, hod na cíl, chůze po kládě. V poslední disciplině jsme byli všichni úspěšní. Rozdělili  jsme se do skupin a postavili domečky pro zvířátka. A opravdu se povedly! 

Na závěr zábavného dopoledne nás čekala odměna. Dozvěděli jsme se od paní učitelky, že je  v lese ukrytý poklad, který si musíme najít. No, nebylo to lehké. Trvalo nám to opravdu dlouho. Paní asistentce se nás  zželelo a poradila nám, kde máme přibližně hledat. Nakonec jsme ho objevili ! Krabice plná sladkostí se krčila pod větví. To bylo radosti !

 Když jsme si zamlsali, vydali jsem se zpět ke škole. Cestou jsme si ještě zahráli stopovanou, ale tím už náš dětský den končil. Vrátili jsme se sice trochu unavení, ale spokojení a plni zážitků. Už se zase těšíme na další výlet do lesa.