Velikonoční týden 3. třída

Zveřejněno: 18. 4. 2022, zapsal: Hana Křejdlová, přečteno: 334x

Třeťáci se na Velikonoce připravovali velice pečlivě. Ještě s předstihem si pod vedením lektorek rokycanské keramické dílny vyrobili  ovečky, aby je měli připravené na velikonoční volno. Ovečky se musely totiž vypálit v peci a to chce nějaký čas. 

Vlastní velikonoční týden zahájili hned od Modrého pondělí a končili Škaredou středou. Celou výukou se prolínala velikonoční témata, povídali jsme si o Pašijovém týdnu, kdy začíná, jak končí. Vysvětlili jsme si původ Velikonoc, dodržování tradic a obyčejů. Každý přispěl svou troškou do mlýna. Co jsme nevěděli nebo nad čím jsme váhali, vyhledali jsme si na internetu. Zajímalo nás např., jak se slaví Velikonoce jinde ve světě, konkrétně např. v Americe, Finsku, Německu, Polsku apod. Rozdělili jsme se do skupin a nakonec jsme odprezentovali své zjištění. Bylo to pro všechny moc zajímavé. Neminulo nás ani velikonoční počítání, v prvouce video o Velikonocích.

Na začátku týdne jsme si také zaseli do malých květináčků osení, které krásně vzrostlo a my ho přizdobili zápichy s ovečkou a kraslicemi. Náš spolužák  přinesl poslední školní den pečeného velikonočního beránka, takže jsme si užili i malou velikonoční hostinu. Všichni si upletli pomlázku, vyzdobili ji stuhami velikonočních barev. Na školní zahradě jsme plnili řadu úkolů, které byly připraveny na různých místech.

Na závěr nás čekalo překvapení. Zajíček nám nadělil drobné dárky ! Museli jsem si je ale najít sami. To bylo napětí !!! Nakonec ale i velká radost a spokojenost. 

I když jsme byli ve škole ,,jen“ tři dny,  opravdu jsme si je všichni užili !