MŠ-Výtvarná soutěž Kaňka

Zveřejněno: 18. 5. 2022, zapsal: Zuzana Holubjaková, přečteno: 379x

Děti z naší MŠ se zúčastnily výtvarné soutěže, kterou každoročně pořádá MŠ Volduchy. Letošní téma bylo: Kaňka v knize. Protože soutěž Voldušská kaňka po dva roky přerušila pandemie, užili jsme si letos tvoření všichni o to více. Zúčastnily se všechny tři třídy a vznikla krásná tři díla, na kterých se podílely všechny děti, které projevily zájem.  

Motýlci vytvořili velké leporelo, jehož obsahem bylo obrázkové čtení. Kaňka jim překryla konec příběhu o dvou kravičkách, který posléze domýšlely.

Nejstarší děti si vymyslely pohádkový příběh O princezně Kaňce. Nakreslily voskovkami obrázky a paní učitelky napsaly k ilustracím příběh.

U Berušek děti nejprve rozfoukávaly barvu a ve vzniklých kaňkách hledaly zvířátka. Následně zvířátkům vdechly život tím, že je dokreslily a paní učitelky pomohly sestavit k obrázkům hádanky. Vznikla tak kniha s názvem Kaňkové hádanky. 

 Toto dílko se líbilo porotě a děti z Berušek získaly ocenění za 2. místo ve své kategorii. Získali jsme hezké hry a diplom, který nám všem připomíná, že společná práce přináší radost hned dvakrát.

Již dnes se těšíme na další ročník soutěže a touto cestou děkujeme pořadatelům.