Dětský den v MŠ

Zveřejněno: 20. 6. 2016, zapsal: Olga Křížová, přečteno: 1821x

První plánovaný termín MDD nám překazil déšť, proto jsme vybraly náhradní. Není přeci možné, abychom měli takovou "smůlu", aby se počasí neumoudřilo ani o týden později, že?

Takže... :) V 16 hodin, 8.6., ve středu se děti spolu s rodiči, ale třeba i sourozenci, sešly na zahradě u školky a těšily se až společně vyrazí na stezku lesem, která měla letos podtitul "Co všechno umím". Za slunečného počasí se všichni shromáždili u prvního stanoviště, kde po odříkání básničky, popřípadě odzpívání písničky dostali startovní razítko a mohli tak vyrazit na trasu označenou barevnými fáborky.

Během cesty pak děti narazily na 5 dalších stanovišť s úkoly, při kterých se mohli všichni přesvědčit, co všechno už umějí. Čekalo je tak procvičení hrubé motoriky a pohybových dovedností, nácvik přesnosti při hodu na plechovky, smyslové hry zaměřené na hmat a zrak, poznávání tvarů a jejich následné zařazení do správných domečků a přenášení papírových vrtulek kolíčky do hnízdeček, při čemž si děti potrénovaly jemnou motoriku a správný úchop ruky.

Již několik minut po odchodu posledního účastníka stezky ze startu se slunečné počasí rozhodlo, že pro dnešek jsme si užili už dost a jako již tradičně se nám spustil pořádný liják. Do cíle doběhli všichni mokří, kupodivu s úsměvem, ale především s razítky ze všech stanovišť... Za což všem patří hluboká poklona! Odměnou dětem pak byla alespoň malá hračka a sáček gumových medvídků na dočerpání energie. :)