MŠ-Pohádky u Motýlků

Zveřejněno: 31. 1. 2022, zapsal: Zuzana Holubjaková, přečteno: 480x

Uplynulé dva týdny děti ve školce žily pohádkami. S pohádkou O červené řepě jsme se zaměřili na pomáhání druhým, dramatizaci a starání se o semínko. Děti měly masky a krásně si pohádku zahrály. Pohádkou O perníkové chaloupce jsme si procvičili pusinky, ručičky zase při grafomotorickém cvičení a lepení drobných ozdob na perníčky. Naučili jsme se také básničku s pohybem. Dále jsme rozlišovali a předváděli slabý a silný hlas. Snažili jsme se skládat pohádku podle posloupnosti s podporou obrázků a přiřazovat perníčky podle určených barev. V pohádce O Karkulce jsme trénovali paměť, co všechno měla Karkulka v košíčku. Také jsme si povídali o tom, že se nemáme zastavovat s cizími lidmi a máme znát své jméno a bydliště. Všechny úkoly v pohádkách byly zaměřeny na podporu slovní zásoby, uvolnění ruky, na podporu paměti, hrubé motoriky a vzájemné pomoci. Velkou radost máme z toho, že si děti již nehrají jen vedle sebe, ale spolu. Také máme radost, že si udrží pořádek na stolcích ve třídě a v jídelně. Děti také krásně zdraví všechny pracovníky ve školce a dokážou pozdravit i kolemjdoucí na vycházkách. Je vidět, že děti jsou z domova dobře vedené.

Vhodnému chování jsme se věnovali před příjezdem divadla. Pomocí pohádek jsme si na divadlo nejprve hráli, a když přijelo to skutečné, tak byly děti naprosto skvělé. Děti si hudební divadlo užily a do dění se zapojily.

Věnovali jsme se také knihám v rámci čtenářské dílny. Děti si přinesly své knížky, ze kterých jsme si četli, procvičovali jsme si díky nim paměť a posilovali krátké soustředění a slovní zásobu.

Dalším úkolem, na který se zaměřujeme, je samostatnost při oblékání. Vedeme děti k tomu, aby toho co nejvíce zvládly samy. Dopomůžeme k tomu, aby byly děti dobře oblečené, ale posilujeme jejich sebevědomí a radost, že to zvládnou. Z naší Motýlkové třídy máme velkou radost, protože se děti mají rády, pomáhají si, a do všech nabízených činností jdou s radostí a nadšením.

 

file icoMŠ-Pohádky u Motýlků.zip