MŠ - Motýlci v zimě sportují

Zveřejněno: 21. 1. 2024, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 188x

MŠ - Motýlci v zimě sportují

Tento blok byl u Motýlků zaměřený na zimní sporty. Začali jsme sice tradičním odzdobováním vánočního stromečku po Třech králích, ale následně jsme se hned dali do sportování. Děti dobře rozlišily sporty letní a zimní, a také si všimly, že při zimních sportech nám pomáhá sníh a led. 

Hráli jsme hodně pohybových her na zimní sporty - bruslili jsme, lyžovali, stavěli sněhuláka a také se koulovali. Děti si vyzkoušely stříhání, většina z nich dopomocí dvojnůžkami, ale snažily se opravdu poctivě. Bavilo je také vytvořené lyže vybarvovat vodovými barvami - zejména je bavilo barvičky kouzelně probudit vodou.

Děti byly šikovné zvláště při rozřazování zimních sportů - na sporty na ledu a na sněhu. Bavilo je si na bruslení zahrát i v rámci grafomotoriky a také v rámci ranních center. Hodně se jim líbilo pracovat na interaktivní tabuli - přiřazovaly tam sportovce ke sprvnému sportovnímu náčiní a zkoušely si grafomotoriku - stopu ve sněhu.

Naučily se novou Sokolíkovu písničku s pohybem - Sportujeme, a rádi ji zpívaly téměř každý den. Největší úspěch měl ale hokej s papírovými koulemi a pohybová hra na sněžné psi husky. 

Na nástěnkách jsou vystavena krásná díla dětiček - společná práce s pracovními listy, barevné lyže a vyrobení lyžaři, které děti sestavovaly z různých tvarů a následně jim dokreslovaly lyže, hůlky, obličeje a doťupkávaly sníh.

Všechny děti se při aktivitách opravdu snaží a je vidět, že je práce baví. Také si užívají vycházky - teď nejvíce do zasněženého lesa. Musím všechny děti moc pochválit, jsou opravdu šikovné.

file icoMŠ - Motýlci v zimě sportují.zip