MŠ – Včeličky – bacily a voda

Zveřejněno: 27. 11. 2023, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 130x

MŠ – Včeličky – bacily a voda

Ikdyž v tomto ročním období již včeličky (hmyz) dávno spí, tak školkové včeličky stále pilně pracují.

Během těchto 14 dní jsme měli téma – Voda nás provází. Probírali jsme a třídili zdravé a nezdravé potraviny, základy správné hygieny, zakrývání úst při kašlání, abychom nešířili bacily na kamarády. Již zmíněné bacily jsme i vytvořili pomocí rozfoukání barvy brčkem – děti to moc bavilo. Naše obrázky můžete vidět na nástěnkách v šatně. Paní učitelky nám zahrály pohádku s maňásky – Jak kočička a pejsek pekli dort a my jsme moc dobře věděli, co do dortu správně patří a co ne. Hodně jsme se u této pohádky společně nasmáli. Také jsme hráli společenskou pohybovou hru – Na rýmu.

Dále stále procvičujeme: pravo-levou orientaci, prostorovou orientaci, sluchové a zrakové vnímání, jemnou i hrubou motoriku, pravidelně se hýbeme  (při různých rozcvičkách a pohybových hrách) a vypracovali jsme i další pracovní listy.

V druhém týdnu jsme se bavili o vodě a o všem co s vodou souvisí. Kreslili jsme na magnetické tabuli své ruce, povídali si o koloběhu vody v přírodě a pustili si také příběh o kapkách vody. Zkusili jsme si podle plánku postavit čističku odpadních vod. U tohoto stavění jsme byli opravdu šikovní a hezky jsme spolupracovali ve skupinkách. Dělali jsme i různé pokusy s vodou – např. filtrování a přelévání vody. Pak nás čekala odměna v podobě foukání bublin z bublifuků – to bylo radosti. Ještě jsme stihli i popřát Nicolce k svátku.

Samozřejmě nesmíme zapomenout, že jsme měli krásnou akci – zamykání lesa, kde jsme i přednesli básničky a moc se nám to líbilo.

A již tradičně jsme měli čtenářskou dílnu, v rámci které nám přišla šikovná babička Vojtíka přečíst krásnou pohádku O Dášence. Tímto babičce moc děkujeme.

Už se těšíme, co vše nás bude čekat v dalších dnech.

file icoMŠ – Včeličky – bacily a voda.zip