MŠ - Motýlci a Masopust

Zveřejněno: 18. 2. 2024, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 246x

MŠ - Motýlci a Masopust

Masopustní blok jsme zahájili pohádkou a povídáním o Masopustu. Prohlíželi jsme si obrázky různých masek a tradičních pokrmů a díky těmto obrázkům jsme si několikrát procvičili i grafomotoriku. Skládali jsme puzzle z koláčů, díky spolupráci jsme zvádli složit na zemi veliký koláč a také jsme si koláče vyrobili ze slaného těsta. Z modelíny jsme si vyráběli jitrnice.

Pak jsme si hráli s barvami a vybarvovali a dokreslovali barevného šaška. Dalšího šaška jsme si vybarvili blátem, které děti chtěly venku nasbírat a dozdobili jsme jej větvičkami a sebranými lístky. Šašek nám posloužil i pro seznamování se s různými tvary, které jsme na něj lepili.

K masopustními veselí patří také hudba a ta nás tímto blokem často provázela. Naučili jsme se novou písničku: "Máme tu masopust", na kterou umíme i zatancovat. Hráli jsme na nové hudební nástroje - ozvučné trubky boomwhackers, když jsme následovali rytmus na obrazovce a to se nám líbilo moc. S obrazovkou a rytmem jsme cvičili ještě jednou a to jsme tentokrát hráli do rytmu na své tělo (tleskali jsme, pleskali i skákali do rytmu).

Celý tento blok byl pro nás velice akční. Stihli jsme popřát Verunce k svátku, měli jsme přenádhernou čtenářkou dílnu s divadelním představením o Krtečkovi, kterou si pro nás připravila úžasná babička Amálky. Pak k nám do školky přijelo divadlo Kolem s pohádkou Jak Bohumil ke štěstí přišel a nakonec nás čekal karneval!

Na tu velkou karnevalovou slávu jsme se těšili ze všeho nejvíce. Dopoledne jsme si oblékli masky a měli jsme různé soutěže a pak jsme se sešli i s ostatními třídami a pořádně jsme si všichni zatancovali. Bylo to úžasné a už se moc těšíme, co dalšího spolu ještě zažijeme!

file icoMŠ - Motýlci a Masopust.zip