MŠ - Čarodejnické hrátky u Včeliček

Zveřejněno: 28. 4. 2024, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 93x

MŠ - Čarodejnické hrátky u Včeliček

Aktivitami nabité dva týdny utekly jako voda. Hlavním tématem byly čarodejnice. Děti společně nakreslily čarodejnici na velkou tabuli, každý kreslil kousek a musel vymýšlet co všechno musí čarodejnice mít. Vymýšleli jsme jí jména, vlastnosti atd.

Nakreslili jsme kotlík a procvičili tak grafomotoriku - bublinky,vlnky. Pracovali jsme dle pokynů a vybarvili kotlík a čarodejnický klobouk. Pro čarodejnici jsme vyrobili kočku a sovičku. Prostředí třídy a chodby jsme vyzdobilI vystříhanými tulipánky.

Pomocí velkých obrázků jsme se vydali čarodejnickými cestičkami,vyznačeným  prostorem do čarodějky příbytku. Cestičky měly různou náročnost, děti se točily napravo, nalevo, šly s plánem dopředu a dozadu.

Na velkou tabuli  děti lepily ingredience na lektvar a ty vyhledávaly ve větším množsví kartiček. Museli zjistit počet, shodné obrázky a lektvar pojmenovat a vymyslet co se stane s člověkem po požití kouzelného lektvaru. Učili jsme se rozdíl mezi dobrem a zlem. K tomu nám pomohla i pohádka O Jeníčkovi a Mařence. Děti i my jsme se při divadle pořádně zasmály.

Cestičku k čarodejnici jsme absolvovali po ortopedickém chodníčku Mufík. Zahráli jsme si pořádnou běhací hru o kočce a myši, relaxovali jsme při hudbě, zpívali píseň Pět ježibab.

Navštívila nás paní učitelka a paní ředitelka ze školy. Obě byly s dětmi moc spokojené a chválily je. To jsme měli radost.

V pátek k nám přijeka paní z Malé technické univerzity a předvedla nám spoustu podnětných aktivit pro všestranný rozvoj dětí. Děti se do této skvělé akce zapojily, velmi hezky pracovaly a vydržely se dlouho soustředit. Aktivity byly zaměřené na logiku, zrakové vnímání, prostorovou orientaci a předmatematické dovednosti. Dětem to šlo krásně a byly u nás i děti z Berušek a paní chválila, že tak vzorně pracující a hodné děti ještě neviděla. Tak se omlouváme, že zas chválíme, ale měli jsme v Beruškách a Včeličkách velkou radost.

A největším vyvrcholením tohoto bloku byl čarodejnický rej. Děti se převlékly do čarodejnických kostýmů, plnily ůkol s kouzelnými vajíčky. Měly promenádu v kostýmech a diskotéku.

V příštím bloku nás čeká téma rodina, bydlení a svátek maminek. Tak se těšíme.

file icoMŠ - Čarodejnické hrátky u Včeliček.zip