MŠ - Motýlci žijí zdravě na Zemi

Zveřejněno: 15. 4. 2024, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 67x

MŠ - Motýlci žijí zdravě na Zemi

V rámci tohoto tématu jsme se učili pojmenovat části našeho těla, k čemuž nám pomohla i velkoformátová skládačka, kterou jsme společnými silami složili. Také jsme dokázali spolu složit panáčky z víček v životní velikosti.

Zkoušeli jsme cvičení na propojení mozkových hemisfér, skládali jsme panáčky z dřívek a díky pohybové aktivitě jsme si procvičili sluchové vnímání a všechny části našeho těla. S novou pomůckou jsme si procvičili dokonce i náš dech, hlavně tedy usměrňování výdechového proudu. Vyzkoušeli jsme si i cvičení, díky kterému jsme vnímali všechny části těla, které se dotýkají země a co vše naše tělíčko na zemi dovede.

Procvičili jsme nejen své tělo, ale i všechny naše smysly. Vyzkoušeli jsme si smyslové hádanky a venku jsme zkoumali přírodu všemi smysly.

Naučili jsme se rozlišovat, které jídlo je zdravé a které zdravé není. Už rozeznáme ovoce i zeleninu a sladkou či slanou chuť. Víme, že hodně cukru i hodně soli nám škodí. K rozlišení zdravého a nezdravého jídla nám pomohly i různé pohybové hry.

Seznámili jsme se i s bacily a uvolnili jsme si ručičku při grafomotorické kresbě bacila. Díky pokusu jsme si ověřili, že proti bacilům zabírá mýdlo a také jsme se díky pracovnímu listu seznámili i s dalšími hygienickými zásadami. Na modelu jsme se naučili správně si čistit zoubky.

Čekala nás i keramická dílna a hlínu jsme si zobrazili při výtvarné činnosti – sázení ředkvičky. Nyní už víme, jak je pro nás zem důležitá.

file icoMŠ - Motýlci žijí zdravě na Zemi.zip