Dopravní soutěž mladých cyklistů 2016

Zveřejněno: 13. 5. 2016, zapsal: Kateřina Culková, přečteno: 1885x

... nás tentokrát čekala naštěstí až po výuce na dopravním hřišti :)

Po úvodních proslovech organizátorů z řad městské i státní policie, zdravotníků ČČK i lektorů autoškoly se začalo soutěžit. Náš čtyřčlenný tým čekala hned na úvod zkouška odvahy v podobě jízdy zručnosti. Lukáš Klepsa i David Šilpoch se těšili i báli zároveň, Gabča Aubrechtová s Natálkou Pojerovou hlavně doufaly, že nespadnou a nepokazí týmové skóre. Vše proběhlo docela dobře, průběžné pořadí však zatím nevypadalo příliš povzbudivě.

Pak jsme pokračovali na dopravní hřiště projet podle všech pravidel a předpisů trasu se 4 stanovišti, kde jsme si vedli velmi dobře - jen s minimálními chybičkami.

Na stanovišti zdravovědy děti oslnily i samy sebe a test dopravních značek a pravidel pak zvládly už bez větších potíží.

Po každé disciplíně jsme také sledovali průběžné pořadí týmů i jednotlivců - nenápadně jsme se posouvali na přední pozice. Nic však do poslední chvíle nebylo úplně jisté, mohli jsme jen tušit a přát si...

A přání se splnila! Náš tým skončil na skvělém 2. místě a Gabča Aubrechtová získala 1. místo mezi jednotlivci. Veliká gratulace a veliký dík - nejen soutěžícím, ale i p. Kalousové za přípravu dětí na zdravovědu a p. uč. Tichotové za pomoc
s testy pravidel.