Stanovení úplaty MŠ 2017 - 2018

Zveřejněno: 30. 6. 2017, zapsal: Iveta Vodičková, přečteno: 1850x

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Holoubkov, okres Rokycany, příspěvkové organizace podle § 123  zákona č. 561/2004 Sb., ve znění zákona č. 178/2016 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění a § 6 odst. 2 vyhl. č. 280/2016 Sb., s účinností k 1.9.2016 o předškolním vzdělávání ve znění pozdějších předpisů

 s t a n o v u j e

 výši úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole v částce  370,- Kč měsíčně pro období od 1. září 2017 do 31. srpna 2018.

II.

     Vzdělávání v mateřské škole zřizované státem, krajem, obcí nebo svazkem obcí se dítěti poskytuje bezúplatně od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku.

III.

     Osvobozen od úplaty je  zákonný zástupce dítěte, který pobírá opakující se dávku pomoci v hmotné nouzi, zákonný zástupce nezaopatřeného dítěte, pokud tomuto dítěti náleží zvýšení příspěvku na péči, rodič, kterému náleží zvýšení příspěvku na péči z důvodu péče o nezaopatřené dítě, nebo fyzická osoba, která o dítě osobně pečuje a z důvodu péče o toto dítě pobírá dávky pěstounské péče,pokud tuto skutečnost prokáže řediteli mateřské školy. vždy k 1. 9. příslušného školního roku (případně při přijetí dítěte v průběhu školního roku). Změny ve skutečnostech rozhodných pro trvání nároku na dávku oznámí do osmi dnů od nastalé změny.

IV.

      V případě přerušení provozu mateřské školy v měsíci červenci a srpnu se úplata poměrně sníží.

Pro kalendářní měsíc, v němž bude omezen nebo přerušen provoz mateřské školy po dobu delší než 5 vyučovacích dnů, stanoví ředitelka mateřské školy výši úplaty, která nepřesáhne poměrnou část výše úplaty odpovídající rozsahu omezení nebo přerušení provozu mateřské školy. Takto stanovenou výši úplaty je ředitelka mateřské školy povinna zveřejnit na přístupném místě ve škole nejpozději 2 měsíce před přerušením nebo omezením provozu mateřské školy v měsíci červenci a srpnu, a v ostatních případech neprodleně po rozhodnutí ředitelky mateřské školy o přerušení nebo omezení provozu.

V.

 Úplata za kalendářní měsíc je splatná do 15. dne stávajícího kalendářního měsíce.