Na návštěvě u Berušek

Zveřejněno: 23. 11. 2017, zapsal: Olga Křížová, přečteno: 1980x

Už jsme se stali opravdovými předškoláčky. Do školky se těšíme, máme tu hodně kamarádů a slzy se vyskytují už jen zřídka, vždyť přeci, jak nám říkala sama Kačenka, brečí jenom mimina. :)

Umíme si krásně hrát, zoologická zahrada, vláčky nebo třeba hrad z kostek, pro nás nejsou nic co bychom nezvládli. Kluci samozřejmě vládnou auťákům, autodráhám a nářadí, holčičky si střeží koutek s kočárky a kuchyňka s obchůdkem jsou jejich královstvím.

Rádi také prohlížíme knížky, kreslíme a modelujeme. Často si ke stolečku půjčíme nějakou z her, které ve třídě máme nebo se těšíme, jaké úkoly si pro nás paní učitelky připravily. Někdy je toho na nás vážně moc a je třeba si prostě dát šlofíka, abysme měli na to všechno dost energie. :)

Pomalu se loučíme s podzimem, hráli jsme si s přírodninami a sledovali jak se vše kolem nás mění, proletěli se s drakem, povídali si o tom, co nám ten podzim vlastně všechno přinese, probrali zvířátka v lese, která teď postupně uspáváme. Hodně jsme vyráběli, učili se nové básničky a písničky.

Taky k nám přiletěl na návštěvu sokolík Pepík a my plnili úkoly, které si pro nás spolu s kobylkou Emilkou a opičkou Haničkou připravil. To nás hodně bavilo a protože jsme šikulové za každý splněný úkol jsme dostali do sešítku samolepku.

Před námi je toho ještě mnoho, ale prozradíme, že už teď se těšíme na návštěvu Mikuláše s čertem, na vánoční besídku, Ježíškovu nadílku nebo Zpívání pod vánočním stromem. Hlavně se ale těšíme, jak si tuhle krásnou sváteční atmosféru, hezky a v klidu vychutnáme. :)