Vynášení zimy MŠ

Zveřejněno: 5. 4. 2018, zapsal: Olga Křížová, přečteno: 1738x

Ve čtvrtek dopoledne jsme opět navštívili místní DPS, abychom jeho obyvatelům přednesli pásmo s jarní tématikou. Děti na závěr předaly drobnou pozornost, kterou na tuto příležitost vyrobily a od dojatých diváků dostaly za vystoupení sladkou odměnu, za což bychom chtěli velmi poděkovat. Doufáme, že jsme naší návštěvou všem zpříjemnili jarní dny.

Odpoledne nás čekala akce "Vynášení zimy". Spolu se všemi účastníky jsme se sešli na dvoře MŠ, kde jsme zahájili první částí připraveného pásma. Poté jsme se, v čele s Moranou, vydali průvodem k nedalekému rybníku, kde jsme přednesli druhou část pásma.

To nejdůležitější bylo ale před námi. Slunné počasí posledních dnů nás utvrdilo v tom, že zimy už bylo dost a Moranu - symbolizující odchod zimy a příchod jara, bylo třeba zbavit její vlády, aby jaro přišlo v plné síle.

Za velké radosti všech byla Morana vhozena do rybníka a my věříme, že zima je tímto definitivně u konce.

Děkujeme všem učástníkům, kterých vskutku nebylo málo, že si našli chvilku, aby s námi tuto již tradiční akci absolvovali. Zároveň doufáme, že na nás nezanevřou maminky (tatínkové), kteří členitější terén výpravy zdolali s kočárky, a že, zážitek z celé akce byl stejně příjemný pro všechny, tak jako pro nás. :)

Fotografie ke stažení naleznete zde.