Jarní hrátky u malých dětí

Zveřejněno: 7. 5. 2018, zapsal: Olga Křížová, přečteno: 1553x

Duben byl u nás ve znamení jara. Povídali jsme si o změnách počasí, pozorovali jsme probouzející se přírodu, poznávali jsme lesní, luční i domácí zvířata a jejich mláďata, ale i jarní květiny.

Nechybělo samozřejmě ani vyrábění, které nás moc baví. Stříháme, lepíme, malujeme, kreslíme, modelujeme. Zkoušíme pořád nové výtvarné techniky. Při výrobě dárečku nejen pro maminky, na jejich blížící se svátek, jsme se seznamovali i s keramickou hlínou.

Přestože třídění odpadu a péče o okolí nám není vůbec cizí a hravě ho zvládáme i my, především díky barevným boxům na tříděný odpad, které máme v každé třídě, nemohli jsme opomenout Den Země. Pomohli jsme čměláčkům uklidit louku plnou odpadků a také jsme vyrazili společně s kamarády z prostřední třídy, abychom nasbíraný odpad roztřídili do kontejnerů v obci.

Konec dubna a čarodějnický týden vyvrcholil tradičním rejem. Celý týden jsme se na to těšili. Ochutnávali jsme lektvar pro dobrou náladu, kouzelné ingredience a samozřejmě jsme také čarovali. V pátek se pak sešli čarodějové a čarodějnice, aby se společně utkali v čarování, letu na koštěti a na závěr se pak setkali při tanečním reji.

Několik málo fotografií najdete zde. Zachytit děti během reje, tak, aby na fotografii nebyla jen šmouha, bylo opravdu náročné. :)