Vánoční výlet páťáků

Zveřejněno: 16. 12. 2018, zapsal: Hana Křejdlová, přečteno: 1278x

Ani letos páťáci neporušili svoji tradici a vyrazili jsme na výlet do vánoční Plzně. Cílem výletu byla návštěva muzea loutek a vánočního trhu. Konečně i jízda vlakem novým tunelem, kterým ještě většina z nás nejela.

V muzeu loutek jsme byli téměř všichni poprvé. Od paní průvodkyně, která se nás ujala hned po příchodu, jsme se dozvěděli velice zajímavé věci o vzniku a stáří loutek. Některé loutky byly staré 100 a více let a byly moc pěkné.  Viděli jsme loutky Spejbla a Hurvínka, dozvěděli se o historii jejich vzniku.

Byli jsme nadšení loutkovým divadlem, které jsme zde viděli. Zhlédli jsme i krátkou loutkovou pohádku. Bylo vidět, že někteří z nás loutkové divadlo vidí poprvé. Doslova ,,hltali“ loutkové představení s ,,otevřenou pusou“ a ani při představení nedutali.

Závěr prohlídky jsme si  opravdu užili všichni, protože nám bylo dovoleno si s loutkami zahrát. Rozdělili jsme se do skupin, každá skupina si připravila krátké představení, které svým spolužákům předvedla. Na výběr jsme měli maňásky, loutky marionety až po velké loutky. Velké loutky byly docela těžké a měli jsme co dělat, abychom je při představení udrželi.  Výborně jsme se bavili.

Návštěva muzea skončila a my se nemohli dočkat, až se, jako každý rok, svezeme na kolotoči na vánočním trhu. Je to naše každoroční tradice. Po jízdě jsme si prohlédli trh a vydali se na cestu zpět. Cestou jsme se ještě občerstvili.

Vrátili jsme se z výletu nejen vymrzlí, ale plni zážitků. Škoda, že to byl výlet poslední.