Projektový týden ve 3. třídě

Zveřejněno: 30. 6. 2022, zapsal: Hana Křejdlová, přečteno: 296x

Celý týden v rámci projektu s názvem Zdravý životní styl věnovali třeťáci zdravé výživě a s tím samozřejmě související zdravé stravě. Činnosti probíhlay podle plánu, který všichni obdrželi a celý týden se podle něj zařizovali.

V pondělí jsme zahájili účastí na akci v Rokycanech Rozběháme Česko. Všichni jsme si vyzkoušeli různé sportovní disciplíny a zároveň zjistili, v čem jsme opravdu dobří, co zvládáme hůře nebo s obtížemi.

V úterý jsme trénovali tenis. Zjistili jsme, že i když tahle hra vypadá jako jednoduchá, vůbec tomu tak není a je to docela velká ,,dřina“a ovládat tenisovou raketu není jen tak.

Středa byla nauková. 😊 Ve třídě jsme pracovali nad zadanými úkoly. Určovali jsme , co je zdravá, nezdravá, živočišná nebo rostlinná potrava. Vytvořili jsme košíky se zdravými potravinami i škodlivými.  Rozlišovali jsme zdravou svačinu od nezdravé. Poslední projektový den jsme si ji i donesli.

Asi nejnáročnější pro nás byl čtvrtek. Brzy ráno jsem společně s ostatními spolužáky odjeli vlakem do Břas, kde je sportovní areál Ultramarinka Břasy. Areál nabízí vedle inline dráhy, workoutové hřiště, a také discgolfové hřiště, které mohou využívat všechny věkové generace. Dále je tu pumtrackové hřiště, kde se spíše děti učí jezdit v různých boulích. Sportovní dopoledne jsem si zde opravdu užili!

A pátek? Představte si, v létě jsme si zabrusili na ledu! Pan Diviš nám poskytnul ledovou plochu, kterou jsme si mohli užít na bruslích. Moc děkujeme.

Přestože byl projektový týden docela náročný, všichni jsem si ho užili, poznali jsme nové sportovní disciplíny, které jsem si mohli i vyzkoušet.