MŠ-O rodině Berušek

Zveřejněno: 6. 6. 2023, zapsal: Zuzana Holubjaková, přečteno: 169x

V uplynulém bloku jsme se s Beruškami zaměřili na naše rodiny. Povídali jsme si o tom, kdo do naší rodiny patří, jak se jmenuje a jak vypadá. Děti si pokusily namalovat všechny členy na papír a dramatizací předvést, jaké činnosti doma dělají. Spoledně jsme se zamyslely nad tím, co doma dělá nejčastěji maminka a co tatínek. Odpověďmi dětí jste se mohli pobavit na nástěnce v naší šatně. Snažíme se vést děti k rozvoji slovní zásoby, odpovídání celou větou a kladení otázek například při činnosti zameřené na hledání stejných dvojit (Já jsem teta a kdo jsi ty?). Procvičili jsme si zrakové rozlišování, prostorovou představivost a prostorové pojmy při hře s domečkem (umístění panáčka dle zadání). 

Trávili jsme hodně času v lese a na louce, kde jsme si užívali hry s míčem, stavěli jsme domečky z přírodnin a pozorovali, jak se krmí maláďata strakapouda. Děti s nadšením plnily ranní centra - přiřazování tvarů na cukrové vatě, řazení barevných balónků, balónkové sudoku, zrak. rozlišování dětského oblečení, posloupnost při řazení dětí z celého světa. Za splnění úkoli si poté mohly vybarvit část papírového lízátka. Zábavnými úkoly na stezce lesem jsem oslavili Den dětí. 

Také musíme děti pochválit za to, jak zvládly bezproblémově školní výlet ve Farmaparku u Toma. Moc jsme si to všichni užili!

file icoMŠ-O rodině Berušek.zip