MŠ-Berušky se hřejí na sluníčku

Zveřejněno: 22. 6. 2023, zapsal: Zuzana Holubjaková, přečteno: 194x

V tomto bloku jsme se s dětmi podívali na malé tvorečky v přírodě - včelky, berušky, mravence, žížaly atd. S látkovým padákem jsme si společně zahráli na narození motýlka, který vyletěl na svět z kukly. Bylo to parádní, všichni si činnosti chtěli vyzkoušet. Zabrousili jsme i do vážné hudby a poslouchali skladbu Let čmeláka. S šátky jsme si zas ztvárnili plynutí vody za doprovodu skladby Vltava. Byli jsem také velmi pracovití. Děti si vybarvovaly malý obrázek duhy, přičemž každá barva značila splněný úkol - seřaď včelky podle velikosti; označ, jaký brouček do řádku nepatří; vystřihni list pro housenku; vymodeluj housenku; kterým směrem letí ptáček atd. Také jsme si vzpomněli na svátek otců. Děti nakreslily tatínky a naučily se o nich říkanku.

 Snažíme se vést děti k pozitivnímu vztahu k přírodě. Odnášíme společně plasty do kontejneru, staráme se o kytičky, radost nám však kazí plži, kteří nám letos spoustu květin a dýní snědli.

Vyrazili jsme s batohy na hasičské cvičiště a udělali jsme si společný piknik s plyšáky. Tancovali jsme s nimi a cvičili. Děti se usadily na deky a my jsme jim zahráli pohádku O Perníkové chaloupce. Děti se také do pohádky zapojily - pracovaly se svým hlasem. Po pohádce měly děti malé pohoštění.

V tomto bloku jsme měli poslední keramiku, při které jsme vyrobili krásná sluníčka. A protože to byl můj poslední blok v tomto školním roce, chci poděkovat skvělým rodičům, kolegyním a paním kuchařkám i uklízečkám za celoroční spolupráci. Užijte si pohodové léto a budeme se těšit na další rok v naší krásné školce. 

S pozdravem Jana Černá. 
file icoMŠ-Berušky se hřejí na sluníčku.zip