Zamykání lesa

Zveřejněno: 19. 11. 2023, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 136x

Zamykání lesa a lampionový průvod

Ve středu 15.11.2023 proběhl v Mateřské škole tradiční lampionový průvod se zamykáním lesa.

Celá školka se na tento tradiční průvod již déle připravovala - děti se učily písničky, básničku s pohybem a dokonce s rodiči doma tématicky tvořily přenádherné ježečky, kterými nám školku vyzdobily.

Odpoledne se sešli rodiče, děti i paní učitelky před budovou MŠ, kde nás všechny hezky přívitala vedoucí paní učitelka. Děti zazpívaly rodičům dvě úvodní písničky a následně jsme se všichni, i s vítaným vzácným hostem paní ředitelkou, průvodem vydali do lesa. Děti si na cestu svítily barevnými lampiony a některé děti si nesly dokonce i lampionky ručně vyrobené. Počasí nám přálo a na dobu průvodu a zamykání lesa přestalo pršet a na obloze jsme viděli úplnou a krásně zbarevnou duhu.

V lese na nás čekalo překvapení - mnoho světýlek, vyrobení ježečci, krásná ježeččí světýlka a velkým překvapením bylo zjevení lesního skřítka. Děti rodičům zazpívaly a zrytmizovaly hned několik písniček o ježečcích a následně spolu s lesním skřítkem zamkly les barevným klíčem.

Než se nám opět rozpršelo, tak si děti v lese pohrály na pařízkách, s lampiony a vyfotily se s lesním skřítkem na památku.

Rádi bychom poděkovali všem zúčastněným rodičům, dětem i vzácným hostům - paní ředitelce ZŠ a MŠ a také lesnímu skřítkovi, který dětem jistě udělal radost. 

Poslední velký dík patří rodičům, dětem, babičkám, dědečkům, tetám, strýcům a všem, kteří se zapojili do tematického vyzdobení naší školky a přinesli nám do školky nádherné ježečky. Nasbíralo se jich velké množství a každý byl úplně jiný a přesto byli všichni ježečci moc a moc krásní, děkujeme.

file icoMŠ - Zamykání lesa.zip