MŠ – Včeličky – Co se děje na dvorečku ?

Zveřejněno: 15. 4. 2024, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 64x

Včeličky – Co se děje na dvorečku?

Během tohoto tématu jsme se převážně věnovali domácím zvířátkům a jejich mláďátkům. Naučili jsme se správně pojmenovat zvířecí holku, kluka a jejich zvířecí děťátko. Dozvěděli jsme se plno zajímavostí o domácích zvířátkách a paní učitelky nám i přinesly ovčí kožešinu, abychom si mohli sáhnout jak je příjemná a teplá. Pak pro nás také paní učitelky připravily překvapení – vyfotily nám mláďátka domácích králíčků a my jsme díky tomu mohli na velké ICT obrazovce pozorovat změny jak rostou. Povídání a diskuze o zvířátkách nás hrozně zajímala a bavila.

Hodně jsme si hráli a cvičili s míči – učili jsme se driblovat, vyhazovat míč do vzduchu a zpětně ho chytit a házet jednou rukou, což má velmi dobrý vliv na naše uvolnění ručiček. Ještě jsme i cvičili s gymnastickou stuhou – to nás ohromně baví, chodili jsme po ortopedickém chodníčku, procvičovali: grafomotoriku a geometrické tvary, sluchovou a zrakovou paměť a sluchové vnímání. Již se pomalu učíme určit i poslední hlásku slova. Vypracovali jsme i různé pracovní listy – labyrinty a listy zaměřené na prostorovou orientaci. Vytvořili jsme si krásný obrázek s vlaštovkami. Také jsme tvořili z keramiky. Stihli jsme oslavit Emičky svátek a narozeniny Vojtíška a Nicolky.

Nejdůležitějším okamžikem pro nás a naše rodiče byl zápis do základní školy. Všichni jsme byli moc šikovní a moc jsme se snažili. Každou středu nás také chodí navštívit naše budoucí paní učitelka ze ZŠ – Jana Šopejstalová, vždy se na ni moc těšíme.

file icoMŠ – Včeličky – Co se děje na dvorečku ?.zip